Obchodní společnosti

Pomůžeme vám založit společnost a provádět důležité změny

Co vás čeká, když se rozhodnete začít podnikat? Jedním z prvních kroků jistě bude založení obchodní společnosti. V naší notářské kanceláři si rádi vyslechneme vaše p​​​​​​​ředstavy, poradíme s výběrem formy podnikání, provedeme vás celým procesem a v budoucnu se postaráme i o všechny důležité změny.

Nejčastější notářské služby pro obchodní společnosti:

  • zakládání společností (s.r.o., a.s., k.s., družstvo) s možností přímého zápisu do obchodního rejstříku
  • osvědčování valných hromad či rozhodnutí společníka nebo akcionáře
  • změny společenské smlouvy nebo stanov
  • přeměny (fúze) obchodních společností

Založení obchodní společnosti

Obchodní společnosti se zakládají za účelem podnikání a jejich nejčastější formou bývají společnosti s ručením omezeným a akciové společnosti. V obou těchto případech si zákon žádá sepsání zakladatelských dokumentů formou notářského zápisu.

Zajistíme vám všechny potřebné dokumenty pro vznik nové obchodní společnosti. Zakladatelské listiny, společenskou smlouvu i stanovy připravíme v souladu s platnými zákony České republiky i s představami zakladatelů společnosti. Novou společnost okamžitě zapíšeme do obchodního rejstříku a osvědčíme průběh ustavující schůze. A vy můžete rovnou začít s podnikáním.

Osvědčení významných změn v obchodních společnostech

Čeká vaši obchodní společnost zásadní změna? Ty nejvýznamnější změny je potřeba osvědčit notářským zápisem. Nejčastěji se jedná o zvýšení či snížení základního kapitálu, změny zakladatelských listin, převody a rozdělení podílu ve společnosti, personální změny v orgánech společnosti či zrušení společnosti.

Poradíme vám s veškerými důležitými změnami, obstaráme všechny formality a změny rovnou zapíšeme do příslušného rejstříku.

Přeměny obchodních společností

Jakoukoliv formu přeměny obchodní společnosti s námi hravě zvládnete. Ať už půjde o fúzi společnosti, její rozdělení či převod jmění na společníka, zařídíme kompletní dokumenty, zodpovíme vaše dotazy a přeměnu samozřejmě zaznamenáme do obchodního rejstříku. Jsme tu pro vás.


Rezervujte si schůzku hned teď!

Postaráme se o kompletní notářský servis pro všechny vaše záležitosti. Těšíme se na vás v naší pardubické kanceláři.

+420 601 366 890

jlat.notar@enkcr.cz